The Impossible Hamster

Văzut aici.

Pentru că – fie că ne place sau nu, fie că ne dăm seama sau nu – totul, inclusiv economia, cultura, civilizația noastră, se supune legilor naturii.

„Anyone who believes that exponential growth can go on forever in a finite world is either a madman or an economist.” -Kenneth E. Boulding

Reclame

3 responses to this post.

 1. Posted by Ovi on 10/05/2010 at 11:59 pm

  Why most politicians and economists think that the economy can grow forever and ever?
  Because „only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I’m not sure about the former”. Albert Einstein
  Acuma pe bune, subiectul asta al culturii sustenabilitatii ma preocupa si pe mine si am de gand sa fac ceva in sensul asta. Vei vedea in curand ce.
  Am luat de undeva informatia ca si Isarescu (k.a. guvernatorul BNR, ala care da autografe pe bani :D ) ar fi zis ca „trebuie sa ne revizuim modelul de crestere economica”. Contextul posibil sa fi fost altul, numa` ca eu am luat partea care imi convine, aia cu „there is a better way, all we need to do is seek it and find it”.

  Răspunde

 2. Posted by Ovi on 11/05/2010 at 8:52 am

  Plus ca e conceptul ala „copilul TREBUIE sa-si depaseasca parintii”: daca parintii au urmat doar clasele primare atunci copilul neaparat va avea diploma universitara, daca parintii au trait intr-o casa la tara atunci copilul neaparat sa aiba o vila la oras, daca parintii au fost muncitori cu ziua atunci copilul neaparat va fi director de fabrica.
  Asta e de inteles si acceptabil, iar partea buna a ca deseori dorintele copilului tind sa devina necoliniare cu ale parintilor iar atunci cu cat e mai mare presiunea cu atat mai mult creste distanta. E ca faza aia cu „middle life crisis” – cand ai indeplinit asteptarile celor din jurul tau (parinti, colegi, societate) iar „eliberarea” resimtita te agita si atunci te apuci de ceva nou si diferit ca sa-ti muti atentia de la golul pe care l-ai lasat fiind ocupat cu indeplinirea asteptarilor celorlalti.

  Coliniaritatea asta se pare ca ne domina: uita-te de cate ori cand se propune un lucru diferit se gaseste scuza ca „ce, ne intoarcem inapoi in… ?!?? ” de parca singurele directii posibile ar fi inainte si inapoi. Inainte fiind hamsterul si inapoi fiind haosul.

  Răspunde

 3. Posted by ramo on 04/01/2011 at 8:29 pm

  nah…aici nu-s de acord. economistii nu cred ca „exponential growth can go on forever”. dimpotriva, acolo unde e crestere e clar ca va fi si o descrestere. e imposibil sa cresti la infinit si, ca si economist, nu am ideea asta absurda. nu pot sa cred ca ar avea-o cineva :) acum desigur, poate ca e pe undeva ascunsa vreo idee pe care eu n-am prins-o… if so…my apologies :D

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: