Baby Steps

Credit imagine: gettyimages.com

„Oamenii nu au în ei nimic fundamental defect. Dacă le dai să pună în scenă o povestire care îi pune în armonie cu lumea, ei vor trăi în armonie cu această lume. Dacă le dai să pună în scenă o povestire care îi pune în conflict cu lumea, aceștia vor trăi în conflict cu această lume. Dacă le dai să pună în scenă o povestire în care ei sunt stăpânii lumii, ei se vor comporta ca și cum ar fi stăpânii acestei lumi. Și dacă le dai să pună în scenă o povestire în care lumea e un inamic care trebuie subjugat, ei o vor subjuga la fel ca pe un inamic, și într-o bună zi, inevitabil, acest inamic le va sta la picioare, răpus, cum se întâmplă acum cu această lume.”

Eu aș vrea ca măcar unii din noi să punem în scenă prima povestire, iar pentru asta trebuie să ne depărtăm de celelalte. Cred că primii pași îi facem deja, încet dar sigur!

Reclame

15 responses to this post.

 1. Posted by armin on 01/12/2009 at 10:39 am

  nelamuririlew negre de marti – ce inseamna a trai in armonie cu lumea si ce este lumea???

  Răspunde

 2. Posted by armin on 12/12/2009 at 12:18 am

  sa stii ca nu prea. chiar asteptam un raspuns fiindca iti citesc posturile, de multe ori sunt de acord sau mai bine spus, imi plac, deoarece cred ca principiul placerii este mai dominant la mine, insa nu inteleg aceasta inversunare, aceasta pornire contra, opozitie, de care dai dovada sau de care dati dovada,,,ti am spus ca daca vrei sa te eliberezi mult mai potrivit mi se pare sa mergi sa spargi cauciucuri noaptea la masini, insa sa ai grija ca poti fi confundata cu o violatoare sau un hot. in acel caz, sa tii intotdeauna o carte la tine, nu se stie niciodata

  Răspunde

  • Păi, Armin. treaba e că n-am înțeles ce-ai vrut să zici cu cauciucurile, acum am înțeles. Și treaba, în viziunea mea, stă cam așa. Eu acuma m-am întors din birt, pe la 1 noaptea, și tocmai i-am cerut lu Gab niște vin, ca să pot să-ți răspund mai înverșunat :))

   Cred că odată ce ai un blog pe care îți expui niște idei despre ceva cu care nu eși de acord, ai dreptul să fii cât vrei de înverșunat în legătură cu acel ceva care nu-ți place. Și pentru mine principiul plăcerii e important și-s înclinată să-l apăr, deci să protestez, așa cum pot, când ceva nu-mi place. A, și cred că-i și un pic genetic la mine.
   Probabil nu scriu pe blog prea mult despre chestii care-mi plac (ele fiind extrem de multe) pentru că sunt chestii cu caracter destul de personal, și nu știu să folosesc metafore pentru a exprima toate lucrurile extraordinare care mi se întâmplă.

   Na, cred că e mai eficient să răbufnesc pă blog decât să distrug în jurul meu chestii fizice.
   Și problema mea cu lumea e că n-am o problemă cu lumea, ci cu o grămadă de rahaturi mici care o strică.
   Dar până la urmă, iei un pic de aici, un pic de acolo, și e ca și când ar fi totul în regulă.
   Dacă m-aș descurca cu tastatura asta, mult mai ușor mi-ar fi fost să-ți răspund. :)

   E bine de știut că o carte mă face să nu par violatoare sau hoață, mersi de pont!

   Răspunde

 3. Posted by armin on 12/12/2009 at 3:19 pm

  faza cu cauciucurile e luata de la avenarius un personaj din kundera, care era sa fie prins atunci cand taia cauciucurile dar norocul lui a fost ca arata ca un profesor, dar asta nu la salvat, ci c’avea pile la drept… altfel e fain ce sa zic. eu cred ca e mai bine sa distrugi in jurul tau lucruri sau sa bagi niste zoxea – nu e un medicament, dar probabil ca stii asta. deci vinul iti trebuia ca sa mi poti raspunde sau sa mi poti raspunde mai inversunat, fiindca n am inteles?

  Răspunde

 4. Posted by armin on 12/12/2009 at 3:23 pm

  PS – ce era mai important am uitat: eu cred ca lumea mare e urata, insa gasesc lucruri mici care o fac frumoasa :)…de aceea am si nevoie de un principiu al placerii, ca ala al distrugerii il las pe mai tarziu cand voi avea de-a face cu rame si viermi.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: